Print Friendly, PDF & Email

Questions and Answers

A. Answer the following questions.

1. Why did Taro run in the direction of the stream?

Answer: Taro stopped chopping and ran in the direction of the rushing water he heard because he was thirsty and wanted to drink water. He discovered a beautiful little waterfall hidden behind a rock and tasted the water. To his surprise, it was delicious saké instead of cold water.

2. How did Taro’s father show his happiness after drinking saké?

Answer: After drinking saké, Taro’s father stopped shivering and did a little dance in the middle of the floor, which showed his happiness.

3. Why did the waterfall give Taro saké and others water?

Answer: The story does not give a clear explanation as to why the waterfall gave Taro sake and others water. It is suggested that the magic of the waterfall was a reward for Taro’s kindness and thoughtfulness towards his parents. The story also implies that the villagers who came to the waterfall were greedy and only sought to take advantage of the supposed magic water, whereas Taro had a pure heart and honest intentions.

4. Why did the villagers want to drown Taro?

Answer: The villagers wanted to drown Taro because they believed he had tricked them by making up the story of the magic waterfall that gave saké. They were angry and disappointed when they discovered that the waterfall only gave cold water to everyone except Taro.

5. Why did the Emperor reward Taro?

Answer: The Emperor of Japan rewarded Taro with twenty pieces of gold for having been so good and kind, and also named the most beautiful fountain in the city after him. This was to encourage all children to honor and obey their parents.

B. Mark the right item.

1. Taro earned very little money because

  • he didn’t work hard enough
  • the villagers didn’t need wood
  • the price of wood was very low

Answer: iii. the price of wood was very low.

2. Taro decided to earn extra money

  • to live a more comfortable life
  • to buy his old father some saké
  • to repair the cracks in the hut

Answer: to buy his old father some saké

3. The neighbour left Taro’s hut in a hurry because

  • she was delighted with the drink
  • she was astonished to hear Taro’s story
  • she wanted to tell the whole village about the waterfall

Answer: she wanted to tell the whole village about the waterfall.


sidh

I am curious to set up my website as an education center for school and college students with the best questions, also, I have the best knowledge of Excel and Google Spreadsheets formulas.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder